Product Details

Heliotroop

37.00 Incl. BTW

Heliotroop

Heliotroop wordt vaak gebruikt in de vorm van sieraden, zoals hangers, armbanden en ringen, maar kan ook worden gebruikt tijdens meditatie of gewoon als decoratie in huis. Wat de toepassing ook is, heliotroop biedt een unieke combinatie van fysieke, emotionele en spirituele voordelen die het een waardevolle toevoeging maken aan elke collectie van edelstenen en mineralen.

Scroll naar beneden voor meer informatie over deze steen.

Deze steen heeft een afmeting van 7cm hoog,5cm breed en 2,5cm diep

Vergelijk
Categorieën: ,

Deel

Beschrijving

Heliotroop

Heliotroop, ook wel bekend als bloedsteen vanwege zijn karakteristieke groene basis met rode vlekken, is een fascinerende edelsteen met een rijke geschiedenis en een indrukwekkende reeks helende eigenschappen.

De naam “heliotroop” is afgeleid van het Griekse woord “helios” wat “zon” betekent, en “tropein” wat “draaien” betekent, vanwege een oude overtuiging dat de steen de zon kon volgen als hij in water werd geplaatst. Deze unieke steen wordt vaak geassocieerd met mythologie en folklore, en heeft door de eeuwen heen verschillende symbolische betekenissen gekregen.

Een van de meest opvallende kenmerken van heliotroop is het contrast tussen zijn groene basis en de rode vlekken, die vaak worden vergeleken met druppels bloed. Dit heeft geleid tot de naam “bloedsteen” en tot vele legendes en verhalen over de steen als een amulet voor bescherming en genezing.

De werking van heliotroop is divers en omvat onder andere:

  1. Vitaliteit en energie: Heliotroop staat bekend om zijn vermogen om energie te verhogen en vitaliteit te bevorderen. Het kan helpen bij het verlichten van vermoeidheid en het stimuleren van fysieke en mentale energie.
  2. Helende krachten: Deze steen wordt vaak gebruikt voor zijn genezende eigenschappen, met name voor het bloed en de bloedsomloop. Het wordt geassocieerd met het stimuleren van de bloedcirculatie en het verbeteren van de algehele gezondheid.
  3. Bescherming: Heliotroop wordt traditioneel beschouwd als een krachtige beschermende steen, die negatieve energieën afweert en een schild vormt tegen negatieve invloeden van buitenaf.
  4. Moed en wilskracht: Deze steen kan helpen bij het versterken van moed en wilskracht, waardoor men obstakels kan overwinnen en doelen kan nastreven met vastberadenheid en doorzettingsvermogen.

Of het nu wordt gedragen als sieraad, gebruikt wordt tijdens meditatie of simpelweg in huis wordt geplaatst als decoratie, heliotroop biedt een unieke combinatie van schoonheid, geschiedenis en helende krachten die het een waardevolle toevoeging maken aan elke collectie van edelstenen en mineralen.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Heliotroop” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *